För att låna pengar måste man ha fyllt 18 år och ha en regelbunden inkomst, som inte är bidrag, eller liknande. Det ska alltså finnas utrymme i din ekonomi för att betala de kostnader som är förknippade med lånet. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

 

Hos banken kan man teckna lån inom 24 timmar på 30 000 kr – 350 000 kr ( Det kallas för snabblån). Bostadslån är för dig som vill låna till en bostad (minst 10 000 kr) då tar det högst 1 vecka för att få pengarna.

För att kunna ta lån av banken så har de krav som du måste uppfylla för att kunna låna.

Krav för att kunna låna pengar av banken:

  • Ha ett fast jobb.
  • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden.
  • Inkomstkrav som kan skilja sig från olika banker.

Vad är ett SMS-lån?

Ett sms-lån är ett lån som går väldigt snabbt att få (bara genom ett sms) fast med väldigt höga räntor.

”Det är ett otyg som inte borde få finnas….. Sms-lån går ut på att lura ungdomar till att ta lån med höga kostnader som man inte har möjlighet att betala tillbaka…..” – Helene Hedman

Intervju

Nackdelar med Sms lån

Det negativa med SMS-lån är att räntan är högre än på vanliga banklån och oftast behöver du betala tillbaka summan relativt snabbt.

Sms Lån och krediter med hög ränta kan förstöra ens liv med att hamna i en ond cirkel av lånande där man tillslut lånar för att kunna betala tillbaka sina skulder. Att börja använda Sms lån för att det går snabbt och enkelt är de sämsta man kan göra. Till slut kommer man ha mycket skulder som man måste betala av och risken för betalningsanmärkningar är mycket hög.Sms lån är mycket riskabelt eftersom det snabbt kan bidra till att man tar för vana att leva över sina tillgångar.

Läs vad Helene Hedman på Handelsbanken tycker om sms-lån här.